Mit várhatok el a kozmetikusomtól?

2021.07.28

Ezt a bejegyzést tájékoztatás gyanánt, félreértések elkerülése végett, tévhitek megcáfolására írtam.

Mit szeretne mindenki? Fiatalos, sima, üde, makulátlan arcbőrt.
Mit tesz érte a többség? Semmit.
Mit tesz érte néhány ember? Valamivel keni az arcát.
Mit tesz érte kevés ember? Tudatosan ápolja a bőrét, és kozmetikushoz jár.

Mit vár el az átlag ember a kozmetikustól? Tüntesse el a ráncokat, simítsa ki az arcom, varázsolja vissza a 20-as éveim arcát.
(A pattanásokról, egyéb problémákról külön fogok írni.)
Reális ez az elvárás? Nem. Sajnos nem.

Kedves Vendég! Ha erre vágysz, a plasztikai sebészt tudom ajánlani, de jól fontold meg! Ugyanúgy sosem fogsz kinézni, mint húszon évesen, még ha felvarrnak, feltöltenek, akkor sem. Ezt a vágyat jobb, ha elengeded, és helyettesíted egy másikkal:

"Szeretnék lassan és csodaszépen öregedni!"

Bizony. Hiszen öregedni természetes, és megállíthatatlan folyamat. Lehet ellene küzdeni, ádáz harcot vívni, de a győztes mindig az idő és a biológiai folyamatok lesznek, melyek az öregedés jeleit fogják előidézni.

Mit hallanál szívesebben, mit mondjanak rólad az emberek?
"Hű, de jól nézel ki, egy percet sem öregedtél!" / "Ennyi idős vagy? Komolyan? 10 évvel fiatalabbnak néztelek!"
vagy
"Húha, láttad, hogy az XY hogy néz ki? Tuti plasztikáztatott! / "Nagyon természetellenes az XY arca... vajon miért nem tud ő is büszkén öregedni?"

Akkor mit is várhatok el a kozmetikustól?

A kozmetikus enyhíteni, és késleltetni tudja a ráncok megjelenését. Táplálja, hidratálja az arcbőrt, ellazítja az arcizmokat (és az idegeidet). Személyre szabott tanácsokkal, termékekkel lát el otthoni ápoláshoz. Ezáltal az öregedés jelei enyhébbek lesznek, friss, üde, puha és szép marad a bőröd. A legeslegjobb a megelőzés! De valljuk be, hogy legtöbbünknek nem jut eszébe 26 évesen kozmetikushoz rohanni. Pedig kellene. Így időben elkezdhetnénk a ráncok késleltetését, hogy minél hosszabb ideig élvezhessük fiatalos tükörképünk látványát.

Ha 40-50 évesen jut eszünkbe SOS kozmetikába menekülni, kevesebb sikerélmény fog ránk várni. Lehet persze rendszeres, gondos, kitartó kezelésekkel látványos eredményt elérni. Azonban ehhez tényleg szükséges a vendég elszánt hozzáállása. A kezelés végig vitele, az otthoni ápolás betartása.

Ugyan évi 1-1 kezelés is jót tesz a bőrnek, és a léleknek, de tartós eredményt nem fog hozni. Úgy, mint pl. a testedzésnél, ha lenyomsz évente 2-3 brutál durva edzést, attól még nem leszel egész évben karcsú, szálkás, vagy kigyúrt, pláne, ha a táplálkozásodra sem figyelsz oda állandó jelleggel. Ugye? Ezt valószínűleg már tudtad. Hát így kell elképzelni az arcnál is...

Buzdítalak, hogy minél hamarabb jelentkezz be kozmetikámba, ahol kidolgozok neked egy szépségápolási tervet, így a rendszeres kezelés mellett elégedett leszel megjelenéseddel!

30 év alatti vagy? Előzzük meg a ráncokat!

40 év alatti vagy? Késleltessük a mély ráncokat!

40 év feletti vagy? Enyhítsük a meglévő ráncokat, és lassítsuk az öregedést!