Mi tart ilyen sokáig? Miért tart órákig a szempilla építés?

2021.08.11

Úgy gondolom, nem árt erről is beszélni kicsit a jobb megértés érdekében.

Mindig rohanunk, manapság szinte elképzelhetetlennek tűnik, hogy 1,5 vagy 2,5 órára megálljunk, és látszólag ne csináljunk semmit. Pedig hidd el nekem, megteheted! Meg is KELL tenni! Vendégeim szájából rendszerint hangzanak el ilyen, és hasonló mondatok: "Olyan jót tudok itt pihenni." "Nálad mindig lenyugszom." "Otthon nem tudok ilyen jót aludni, mint itt."

Vannak néhányan, akik azonban annyira pörögnek, hogy nehézkes számukra még az 1 órás nyugodt fekvés is. Mikor ők szempilla építésre jönnek, felhúzott szemöldökkel csodálkoznak, mikor elhangzik, mennyi időt vesz igénybe a munkám, az ő szépülése.

Szóval térjünk a lényegre: Mi a búbánat tart 2,5 óráig a szempilla építés során?

Vegyük sorra:

 • megérkezel, cipő levesz, mosdó használata, egy kis beszélgetés a műszempilláról, elképzeléseidről, elvárásaidról, "előtte" fotó készül
  kb. 5-10 perc
 • lefekszel, előkészítem a szempillád, azaz sminklemosás, samponos mosás, szárítás
  kb. 5 perc
 • kiválasztom a műszempilla ívet, és max hosszúságot, felhelyezem az alátétet, felrajzolom a pilla "térképet" (hol, milyen hosszú pillát ragasztok)
  kb. 5 perc

Már elment 15-20 perc!!

 • elkezdem rakni a szempillát: (nagyon leegyszerűsítve) egyesével kiválasztom a természetes szempilla szálat, elszeparálom a mellette lévőktől, majd ráragasztom a műszempillá(ka)t.
  A normál természetes szempilla mennyiség kb. 160-200 szál/szempár, ritka 120-160 szál/szempár, dús 200-300 szál/szempár, extra dús is előfordul, több mint 300 szál/szempár.
  Tehát van munka bőven!
 • mindeközben kb. 30 percenként új ragasztót kell cseppenteni, néha műpillákat kell ide-oda pakolgatni, szemhéjat ragasztószalaggal úgy igazítani, hogy lássam a szempillatöveket stb.
 • ha mozog, vagy remeg a szemhéj, ha sok kis pihe szál van a normál szálak között, ha szőke a szempilla, ha kunkori a szempilla, ha lefelé nő a szempilla stb. mind nehezítő tényező, tehát több időt vesz igénybe a munka
 • (esetleg egy pisiszünet közben)

Miután elkészült a remekmű:

 • fésülés, párásítás, fésülés, alátét levesz
 • szem kinyit, gyors ellenőrzés, hogy minden szál a helyén van-e
 • fél másodperc gyönyörködés a munkámban
 • jöhetnek az "utána" fotók! na ez akár a végtelenségig is eltarthat
 • fizetés, időpont egyeztetés, mosdó használata, öltözés, búcsúzás

Na kérem szépen EZ MIND tart 2,5 óráig legalább!
Remélem, hogy megérted, milyen komoly munka folyik, amíg te szépen csukott szemmel fekszel és pihensz.
A "mikor leszünk már készen" jellegű kérdések frusztrációt okoznak (szerintem minden) szempilla stylistban, mert olyan ez, mint mikor a TE FŐNÖKÖD kérdezget TÉGED, hogy mikor leszel már készen a rád bízott munkával. Ugye, hogy nem jó érzés?
(Ez nem jelenti azt, hogy egyáltalán meg sem kérdezheted mikor végzünk, természetesen meg lehet kérdezni.)

Kérlek, légy türelemmel, ha szempilla építésre érkezel. Ne tervezz aznapra szoros napirendet. Legyen ez a TE PIHENŐ ÉS SZÉPÜLŐ időd. Nyugodtan aludhatsz, zenét hallgathatsz vagy hangos könyvet, podcastot, bármit, amit szeretnél. Természetes beszélgethetünk is, csak ha nagyon remeg, mozog a szemhéjad közben, akkor nem ajánlom, ezt úgy is jelezni fogom neked.

Hasonló a felállás a töltések alkalmával is. A töltési idő 1,5 óra szokott lenni, néha +/- fél órával.