Még nem volt műszempillád? Gondolkozol rajta?

2021.04.17

Egyre több nő hódol a 3D műszempilla divatjának, de vajon miért is?
Az érzés, hogy a szempilláink mindig szépek, látványosak, hosszúak, íveltek, feketék; hogy kiemelik a szemünk szépségét, és hogy a nappali sminket helyettesítik, leírhatatlan. Ezt tapasztalni, érezni kell.

Ha műszempillát viselsz, lerövidül a reggeli rutinod, nem kell bajlódni a ragacsos szempillaspirállal, egyszerűen átfésülöd a pilláidat, és mehetsz is, a nap folyamán pedig nem fog elkenődni vagy lefolyni.

Ha betartod a helyes ápolási, viselési tanácsokat, akkor sokáig szép és rendezett marad a szemeid éke.

De mielőtt belevágnál, tudj meg még többet!

Mi a 3D szempillahosszabbítás?

A műszempillák a soros műszempillával ellentétben szálanként kerülnek felragasztásra a saját szempilláidra erre a célra kifejlesztett ragasztóval. A szempilládra kerülhet 1, 2, 3 vagy 4,5,6 műszál is, sőt ennél több is. A műszálak mennyiségére utal az elnevezésben a szám a "D" előtt. 1D szempilla, 1 műszál egy természetes pillára, 2D-nél 2 műszál egy természetes pillára és így tovább.
A műszempilláknak különböző vastagsága, és hosszúsága van. A megfelelő méretet a D-k száma és a természetes szempillák teherbírósága, állapota, tulajdonságai alapján választjuk ki.

Mennyire tartós?

Ha betartod a viselési és ápolási tanácsokat, a műszempilla viselése 6-8 hétig is tarthat. Ahogy a természetes szempillák elhullanak, és újak nőnek, úgy fog eltűnni a műszempilla. Amikor elkezdenek hullani, visszamehetsz a pillásodhoz, és kérhetsz szempillatöltést, így még tovább élvezheted a szépséget.

Károsak a műszempillák a saját pillákra?

Nincs semmilyen bizonyíték, vagy tanulmány, mely azt állítja, hogy a műszempilla károsítja a természetes szempillákat.
Ha a műszempilla építést igazi szakember végzi, nem okozhat kárt.
Abban az esetben, ha valaki évekig túl hosszú, vagy túl nehéz, vastag műszempillákat visel, előfordulhat, hogy a saját szempilla elvékonyodik vagy ideiglenesen kihullik.
Ezért is nagyon fontos, hogy jól megválasszuk szempillásunkat!

Honnan tudom milyen hosszú, ívű, vastagságú műszempilla való nekem?

Ezt a saját szempilláid tulajdonságai alapján méri fel a szempillás szakember. Figyelembe veszem még a szem- és arcformád is. A stílusban közösen fogunk megegyezni, ami a végső formát, hatást illeti. (A szemeket lehet pl. kerekíteni, vagy nyújtani) 

Viselhetek sminket, amikor szempilláshoz megyek?

Nem. A smink (alapozó, púder, szemceruza, tusvonal, szemhéjfesték) megtapad a szempillák tövében, és megakadályozza, hogy a műszempilla a természetes pillához ragadjon. A megfelelő tapadás, tartósság érdekében nagyon fontos, hogy a szempillák és környéke mindig tiszta legyen.
Stúdiómban lehetőség van a smink lemosására.

Sminkelhetek műszempillára?

Nem ajánlom. Miért? Mert a smink és a sminklemosó tartalmazhat olajokat, ami gyengíti a ragasztót. Nem lesz elég tartós a szett.
Ezenkívül igen nehéz teljesen tisztán tartani a szempillákat sminkelés mellett.

Zuhanyozhatok műszempillával?

A ragasztás után 24 óráig nem érheti víz a pillákat. Ez idő letelte után viszont nyugodtan, sőt kell is, hogy a pillák tiszták maradjanak. Azonban kerülni kell a forró vizet és gőzt.

Megmoshatom a szemem?

Természetesen. A szemek és környékének tisztán tartására ajánlott olyan lemosót használni, ami nem tartalmaz olajat. A legjobb a kifejezetten műszempilla tisztítására készült samponok.
Azonban nem szabad dörzsölni a szemed! A lemosás módjáról személyesen tudok tanácsot adni. 

Fésülnöm kell a pillákat?

Érdemes minden reggel, minden lemosás, zuhanyzás után átfésülni a szempilláidat, mert kócolódhatnak. 

Maradtak még kérdéseid vagy időpontot foglalnál? 

Írj nekem bátran a facebook oldalamon keresztül, szívesen válaszolok bármilyen kérdésre.