Bőrcsiszolás! Voá, ez meg mi?

2021.11.21

Itt az ősz, sőt lassan már a tél kezdődik. Ez az jelenti, hogy itt van az elengedés, befelé fordulás időszaka is. Bőrápolásra lefordítva, ez a koptatás időszaka: gyémántfejes bőrcsiszolás és a kémiai hámlasztás! (elengedjük az elhalt szarusejteket, befogadjuk a tápláló hatóanyagokat a bőrbe)

Ebben a bejegyzésben a gyémántfejes bőrcsiszolásról olvashatsz bővebb információt.

A bőrkoptató kezelések időszaka az őszi és a téli évszak, figyelembe véve azt, hogy kevés napfény legyen. Nagyon sokoldalúan és sokféle bőrhibára tudjuk alkalmazni őket, és vagy mérsékelni vagy akár teljesen el is tudjuk tüntetni az arcbőr zavaró esztétikai hibáit. 

A mikrodermabrázió, avagy bőrcsiszolás (hatalmas) segítség a szervezetnek. Felgyorsítja azt a folyamatot, amely amúgy is lezajlik a bőrben, a hámlást. A bőr külső hámrétege védelmező funkcióval rendelkezik, hiszen meggátolja, hogy a különböző kintről jövő ingerek, mint a napfény, szél, eső, kosz, vegyi anyagok stb. bejussanak a bőrbe. Ez a réteg véd bennünket, azonban nem csupán a káros, hanem a hatékony és a bőr számára hasznos anyagokat is távol tartja. Az évek előrehaladtával, ez a hámlási folyamat fokozatosan lelassul, ezáltal a bőr megvastagszik, szárazabb érzetet kelt. A felgyülemlett elhalt hámsejtek vastag réteget képeznek és csak akkor esnek le a bőrödről, amikor már nem tudnak hova építkezni. A bőrfelszín megvastagodása előfordulhat fiatalabb korban is, főképp a zsíros bőrtípusok velejárója. Erre született meg a mikrodermabrázió, amely (általában gyémántfejjel) eltávolítja a bőr szarurétegének felesleges, megvastagodott részét

A gyémántfejes dermabrázió a mechanikai bőrcsiszolás és az arcvákuum együttes hatását alkalmazza a bőr felületén található elhalt szarusejtek eltávolítására és az anyagcsere folyamatainak élénkítéséhez. A gyémántszemcsés, gyűrű alakú csiszolófejet a vákuum odaszívja a bőrhöz, majd a kezelőfej mozgatása, a vákuum és a csiszolófej együttes kombinációja eredményezi az elhalt szarusejtek leválását. A bőr szinte fellélegzik, javul az oxigénfelvevő képessége.

A szervezet azonnal érzékeli a kezelést, a szarusejtek eltávolítását, és az eltávozott sejtek helyett gyorsan elkezdi termelni az újakat. 
Így a bőr gyorsan megújul, egyenletesebbé válik a bőrfelszín, puhább tapintású, üdébb színű lesz az arc. A kezelés halványítja, vagy akár eltünteti a pigmentfoltokat (pl, pattanások utáni foltok), és a vékony ráncokat. Serkenti a kollagén és az elasztin termelődést, ezáltal a ráncok kisimulnak, a bőr rugalmasabbá válik.
A csiszolás után alkalmazott arcpakolás mélyebben szívódik fel, a kozmetikai hatóanyagok erősebb hatást tudnak kifejteni. 

Mikor nem javallott? A bőr gyulladásos állapota (pl. aknék), lázas, fertőző betegség, cukorbetegség, ekcéma, aktív rozácea,  bőrt vékonyító gyógyszeres kezelés (pl. Roacuttan) esetén.